Pravila o zaštiti privatnosti SUPRA MEA d.o.o.

1. O ovim Pravilima o zaštiti privatnosti
2. Kako i kad prikupljamo vaše osobne podatke?
3. Koje podatke prikupljamo izravno od vas?
4. Koja prava na privatnost imate?
5. Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?
6. Dijeli li SUPRA MEA d.o.o. vaše podatke s trećim stranama?
7. Koliko dugo SUPRA MEA d.o.o. čuva vaše osobne podatke?
8. U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?
8.1. Obrada narudžbi i pružanje usluga
8.2. Služba za kupce
8.3. SUPRA MEA d.o.o. internetska stranica
8.4. Kolačići
8.5. Ostale internetske stranice
8.6. Marketing
8.7. Videonadzor (CCTV)
8.8. Sudjelovanje u procesu zapošljavanja u tvrtki SUPRA MEA d.o.o.
9. Stupanje na snagu i izmjene Pravila o zaštiti privatnosti

1. O ovim Pravilima o zaštiti privatnosti

U ovim Pravilima o zaštiti privatnosti (nadalje u tekstu „Pravila“) objašnjeno je na koji način SUPRA MEA d.o.o. za usluge, OIB: 98546354501, sa sjedištem u Zagrebu, Maksimirska 129 (nadalje u tekstu: „SUPRA MEA“) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima. Tvrtka SUPRA MEA posvećena je zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Molimo vas da pažljivo pročitate ova Pravila kako biste saznali zašto i kako prikupljamo vaše podatke, i na koji način ih koristimo.
Što se tiče osobnih podataka koje prikupljamo, SUPRA MEA d.o.o. za usluge jest “voditelj obrade osobnih podataka”, odnosno subjekt koji određuje svrhu i način na koji će podaci biti obrađeni.
Ako nas želite kontaktirati u vezi s vašim osobnim podacima ili ovim Pravilima, molimo vas, koristite ispod navedene kontakt-podatke:
Poslovno ime: SUPRA MEA d.o.o. za usluge
Adresa: Maksimirska 129, Zagreb
Broj telefona: +385 01 2316 086
Email:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

2. Kako i kad prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kad je to relevantno za potrebe vas kao potrošača, ili za naše poslovanje (npr. prilikom otvaranja servisnog radnog naloga za vaš uređaj, kad kupujete i/ili naručujete proizvode i/ili usluge od nas, kad kontaktirate Službu za podršku - Call Centar tvrtke SUPRA MEA, itd.).
Vaše osobne podatke najčešće dobivamo izravno od vas kad naručite određene proizvode ili usluge, kad ispunite određeni formular ili kad prikupimo podatke promatranjem (npr. putem sigurnosnih kamera).
Više informacija o situacijama i okolnostima u kojima prikupljamo vaše osobne podatke, možete pronaći u poglavlju U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke? Zapamtite da su ovo samo informacije o mogućim načinima korištenja vaših osobnih podataka s kojima se možete susresti prilikom posjete našeg servisnog centra i internetskoj stranici, prilikom kupovine kod nas, odnosno prilikom korištenja naših usluga. U svakom slučaju, dobit ćete jasne informacije o svrsi obrade vaših podataka, a u pojedinim će nam slučajevima biti potrebna i vaša jasna privola. 
Vaše osobne podatke nećemo koristiti u marketinške svrhe. 
Svi vaši osobni podaci tretiraju se kao povjerljivi, a SUPRA MEA i/ili naši pouzdani partneri čuvaju ih na ispravan način (za više informacija pogledajte poglavlje: Dijeli li SUPRA MEA vaše podatke s trećim stranama? u nastavku).

3. Koje podatke prikupljamo izravno od vas?

Uobičajene skupine podataka koje prikupljamo od SUPRA MEA stranaka/kupaca jesu: ime, adresa, adresa plaćanja, adresa dostave, financijski podaci, uključujući podatke o kreditnoj ili debitnoj kartici, ili druge podatke koji se tiču plaćanja, a koji se navode prilikom plaćanja u servisnom centru SUPRA MEA ili prilikom komuniciranja s nama putem telefona ili elektroničke pošte; te ostale podatke koje ste odlučili dobrovoljno podijeliti s nama. 
Kad prikupljamo podatke o vama promatranjem (npr. putem sigurnosnih kamera), onda to činimo radi poštivanja zakonskih obveza ili očuvanja pravnih interesa kao što su vaša sigurnost, i sigurnost naših zaposlenika u tvrtki SUPRA MEA, zaštita vaše osobne i imovine tvrtke SUPRA MEA, kao i zaštita vaše i naše sigurnosti IT i mobilnih sustava.

4. Koja prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u svakom trenutku imate pravo od tvrtke SUPRA MEA tražiti i od nje zahtijevati:

  • pristup vašim osobnim podacima
Možete pitati tvrtku SUPRA MEA u koje svrhe koristi podatke koji se tiču vas, kao i za pristup takvim osobnim podacima. Osim toga, imate pravo znati svrhu obrade, skupine vaših osobnih podataka koje čuvamo, treće strane ili skupine trećih strana s kojima se vaši osobni podaci dijele, vremenski period tijekom kojeg zadržavamo podatke, kao i naš izvor podataka koje nismo prikupili izravno od vas.
  • kopirani primjerak vaših osobnih podataka koje čuvamo
Slobodno nas kontaktirajte ako želite kopiju pojedinih ili svih osobnih podataka koje imamo o vama.
  • ispravak pogrešno unesenih podataka
Želimo se uvjeriti kako su vaši osobni podaci ispravni i ažurirani. Možete nas zamoliti da ispravimo ili uklonimo podatke koje smatrate netočnima ili zastarjelima.
  • brisanje vaših osobnih podataka
Možete nas zamoliti za prekid obrade, ili čak, brisanje osobnih podataka koje posjedujemo. Ako su vaše osobne informacije neophodne za izvršenje određenih ugovornih obveza tvrtke SUPRA MEA prema vama, SUPRA MEA možda neće biti u stanju izvršiti takve ugovorne obveze. Isto tako, ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi se SUPRA MEA pridržavala određenih zakonskih obveza (npr. porezni propisi), vaš zahtjev se ne može riješiti.
  • da ograniči pristup vašim podacima i/ili trećim stranama u određenim procesima ili u potpunosti
Ako osporavate točnost vaših podataka, ili nam više nisu potrebni osobni podaci za svrhu obrade, ali ih vi zahtijevate zbog uspostavljanja, provođenja ili obrane pravnih potraživanja, ili ste se protivili obradi po osnovi razloga koje SUPRA MEA smatra legitimnim, imate pravo zatražiti ograničenu obradu vaših osobnih podataka.
  • prigovor na način na koji rukujemo vašim podacima
Zapamtite da imate pravo prigovoriti na obradu vaših osobnih podataka prema zakonskim osnovama koje SUPRA MEA smatra legitimnim. Uz to, imate pravo i da u bilo kojem trenutku uputite prigovor na obradu vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga, koja uključuje profiliranje u mjeri povezanoj s takvim izravnim marketingom.
  • prebacivanje podataka drugom voditelju obrade osobnih podataka (pravo na prijenos podataka)
Ako se obrada zasniva na vašoj privoli ili se vrši automatiziranim sredstvima, imate pravo tražiti od tvrtke SUPRA MEA prijenos vaših podataka drugom voditelju obrade osobnih podataka.

 

Za ostvarivanje dalje navedenih prava, molimo vas, upotrijebite kontakt-podatke tvrtke SUPRA MEA navedene u poglavlju O ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.
Ako niste zadovoljni načinom na koji prikupljamo ili koristimo vaše osobne podatke, uvijek imate pravo osobno se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

5. Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje o vama prikupimo čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši su osobni podaci zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjene ili uništavanja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca. 
Određeni se podaci i dalje čuvaju u tiskanom obliku, ali naša je namjera digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni se podaci čuvaju u prostorima i informatičkim sustavima tvrtke SUPRA MEA, ali ponekad podatke čuvamo i na serverima naših pouzdanih suradnika.

6. Dijeli li SUPRA MEA vaše podatke s trećim stranama?

Tvrtki SUPRA MEA zaštita vaše privatnosti jest vrlo važna, stoga nikad nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama u svrhu koja nije opisana u ovim Pravilima.
Uz već navedeno, vaše osobne podatke možemo dati našim pouzdanim partnerima izvan SUPRA MEA tvrtke koji održavaju naše IT sustave ili koji vam pružaju usluge u ime tvrtke SUPRA MEA. Primjerice, za financijske svrhe, radi obrade plaćanja, dostave ili u svrhu osiguranja ostalih usluga koje pružamo u servisnom centru ili izvan njega. Ovi su pružatelji usluga, međutim, sukladno relevantnim sporazumima, obvezni koristiti podatke koji su im povjereni isključivo u skladu s našim smjernicama i strogo za svrhu koju smo naveli. Također, obvezni su na ispravan način zaštititi vaše podatke i držati ih u tajnosti.

7. Koliko dugo SUPRA MEA čuva vaše osobne podatke

SUPRA MEA neće čuvati vaše osobne podatke duže nego što su vaši osobni podaci nužni radi ispunjenja određenih namjena. Više informacija o vremenskom periodu zadržavanja određenih vrsta podataka možete naći u poglavlju U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?

8. U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke koristimo na različite načine, uglavnom za izvršavanje ugovorenih obveza prema vama.

8.1. Obrada narudžbi i pružanje usluga

Kad osobno obavite kupovinu u SUPRA MEA servisnom centru, ovisno o situaciji, od vas se može zatražiti da ostavite određene osobne podatke koji su nužni za ispravno obavljanje kupovine. Ovo je posebno moguće ukoliko se, osim kupovine naših proizvoda, odlučite kupiti i neku od naših usluga, kao što su dostava ili montaža. Isto tako, kako bismo mogli obraditi vašu narudžbu i provjeriti točnost vaših osobnih i financijskih podataka koje ste nam dostavili, koristimo sustave plaćanja trećih strana, kako bi se osigurala sigurna uplata i izbjegle lažne uporabe vaših podataka.
Kako bismo osigurali da proizvodi i usluge koje kupite od nas budu dostavljeni na točnu adresu, surađujemo s pouzdanim vanjskim suradnicima i dijelimo s njima neke od vaših osobnih podataka koji su nužni za pružanje odgovarajućih usluga (npr. vaše ime, adresu dostave i sve mogućnosti u vezi s isporukom koje ste naveli, kao što je dio dana u kojem želite dostavu).

8.2. Služba za kupce

Ako kontaktirate našu Službu za kupce (npr. ako zatražite otvaranje servisnog naloga, želite kupiti ili naručiti rezervni dio ili uređaj, izvšiti povrat itd.) izravno u servisnom centru SUPRA MEA ili putem nekog drugog kanala za komunikaciju koja vam je na raspolaganju, bit će nam potrebni vaši kontakt-podaci kako bismo mogli riješiti vaš zahtjev zbog kojeg ste nas kontaktirali. Takvi će se podaci koristiti samo u tu svrhu. U određenim ćemo slučajevima koristiti usluge trećih strana kojim smo povjerili vaše podatke, u mjeri u kojoj je to nužno za rješavanje vašeg slučaja (npr. davatelj jamstva za popravak uređaja unutar jamstvenog roka, pružatelji usluga dostave itd.), kao što je opisano u poglavlju Dijeli li SUPRA MEA vaše podatke s trećim stranama? U ovom slučaju, oni mogu biti pružatelji usluga prijevoza i servisa, montaže.
Isto tako, možete kontaktirati SUPRA MEA Službu za kupce kad želite kupovinu u tvrtki SUPRA MEA obaviti putem telefona. Kako biste obavili kupovinu putem telefona, SUPRA MEA mora obraditi vaše podatke kao što su: ime i prezime, adresa za slanje računa, adresa za dostavu, glas, broj telefona i adresa elektroničke pošte. Ove podatke dijelite dobrovoljno i, ako to ne učinite, postoji mogućnost da popravak, narudžba ili dostava neće biti dovršene/izvršene.
Vaši se razgovori s SUPRA MEA Službom za kupce ne snimaju.

8.3. SUPRA MEA internetska stranica

Neki se podaci o vama mogu prikupljati i prilikom posjete SUPRA MEA internetskoj stranici. Ovi će se podaci obrađivati u određenu svrhu, koja je navedena prilikom ispunjavanja internetskih formulara (prijava kvara, narudžba dijelova, status popravka itd.). U ovom slučaju, ako nam ne date određene podatke, to može ograničiti mogućnost obavljanja tražene usluge.

8.4. Kolačići

Kako bismo održavali internetsku stranicu i osigurali funkcionalnost kakvu očekujete, SUPRA MEA koristi tehnologiju koja je poznata pod nazivom „kolačići“. Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i kojima kasnije imamo pristup. Oni mogu biti privremeni ili trajni i koriste, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologiju. Zahvaljujući kolačićima s naše internetske stranice, možete pretraživati bez poteškoća i vidjeti vama relevantne rezultate. Kolačići nam pokazuju što zanima vas i druge posjetitelje naše internetske stranice, što nam pomaže unaprijediti korištenje stranice za sve.
Najznačajniji kolačići koje koristimo su:

• Strogo nužni kolačići. Nužni su kako bi se osigurao rad internetske stranice zbog efikasnosti iz tehničke perspektive. 
• Funkcijski kolačići. Pomažu nam unaprijediti vaše iskustvo tako što pamte vaše izbore. 
• Kolačići za praćenje aktivnosti. Oni prikupljaju informacije o načinu na koji koristite našu internetsku stranicu i prate učinak. 
• Dodatni programi za društvene mreže. Ovi se kolačići koriste za povezivanje naših kupaca s našim kanalima na društvenim mrežama. Nakon toga, informacije koje osiguraju kolačići mogu se koristiti na različite načine. Molimo vas, povežite se s lokalnim timom kako biste identificirali poslovni slučaj, odnosno identificirali potrebe za usklađivanje s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Kolačićima koji se čuvaju na vašem računalu možemo pristupiti onda kad vi posjetite našu internetsku stranicu ili otvorite elektroničku poštu koju pošaljemo. Ako želite obrisati kolačiće koji su već na vašem računalu, pogledajte upute u svojoj tražilici klikom na „Pomoć“ u izborniku pretraživača.
Kolačiće obrađujemo isključivo uz vaš pristanak. Kako biste povukli pristanak ili pristali na upotrebu kolačića, odaberite odgovarajuće postavke u vašem pretraživaču. Međutim, neke od funkcija naše internetske stranice možda neće raditi bez kolačića. Kad zatražimo pristanak, mi ćemo predstaviti svrhu u koju će se ove vrste podataka o vama obrađivati i informirati vas o vašim pravima. Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje.

8.5. Ostale internetske stranice

SUPRA MEA stranice mogu sadržavati poveznice od stranica trećih strana. Ova se Pravila primjenjuju samo na ovoj stranici, pa je tako potrebno, kad posjetite druge stranice, pročitati Pravila o zaštiti privatnosti tih stranica.

8.6. Marketing

Tvrtka SUPRA MEA ne šalje obavijesti niti marketinške materijale.

8.7. Videonadzor (CCTV)

SUPRA MEA koristi CCTV videonadzor za potrebe osiguranja, i u svrhu otkrivanja i praćenja mogućih kriminalnih radnji. Čuvamo podatke prikupljene putem CCTV-ja u vremenskom periodu koji nam omogućava pružanje pomoći zakonodavnim tijelima i izvršnim tijelima za provođenje zakona. Ovi se podaci čuvaju u sigurnom okruženju i pristup njima ograničen je samo na kvalificirane zaposlenike.
U tu svrhu vršimo kontinuirani videonadzor određenih područja u servisnom centru i oko njega (npr. prijem uređaja, blagajna, parking). Ne nadgledamo mjesta na kojima bi to moglo dovesti do kršenja vaše privatnosti (npr. toaleti). Uz to, ne koristimo zabilježene slike u bilo koju drugu svrhu i ne vršimo dodatne analize nad njima. Pristup zapisima odobrava se samo malom broju naših pouzdanih zaposlenika i oni se ne dijele ni s kim, osim s nadležnim tijelima kao dokazi za potrebe pravnih postupaka. Ograničili smo vrijeme čuvanja zapisa na 40 dana i oni se, nakon tog vremena, automatski brišu, bez mogućnosti umnožavanja.

8.8. Sudjelovanje u procesu zapošljavanja u tvrtki SUPRA MEA

Prilikom prihvaćanja vaše prijave tijekom procesa zapošljavanja u tvrtki SUPRA MEA, zamolit ćemo vas za neke podatke o vama, kako bismo mogli ocijeniti vašu prijavu. Kao dio procesa selekcije i zapošljavanja, vaši osobni podaci mogu biti dostupni našim pružateljima usluga, na način opisan u poglavlju „Dijeli li SUPRA MEA moje podatke s trećim stranama?“.

9. Stupanje na snagu i izmjene Pravila o zaštiti privatnosti

Ova Pravila stupaju na snagu dana 25. svibnja 2018. godine. 
Pravila o zaštiti privatnosti bit će predmet redovnih revizija, a svaku ažuriranu verziju postavit ćemo na ovu internetsku stranicu.

*Utvrđenu na osnovu relevantne odluke Europske komisije.